Duurzaamheidsbeleid
The Hague Conference Centre

The Hague Conference Centre is toegewijd aan duurzaamheid en neemt actieve stappen om een positieve impact op het milieu te hebben. We delen met trots onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid en omschrijven graag hoe we bijdragen aan een groenere toekomst.

congressruimte-vergaderlocatie-den-haag

Greenbookings

Wij zijn trots om mede te delen dat per 1 januari 2024 een samenwerking zal starten met Greenbookings. Greenbookings levert een concrete bijdrage aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden door evenementen- en vergaderlocaties in Nederland met het
planten van bomen. Dit doen zij in samenwerking met Life Terra.

Hoe werkt dit voor The Hague Conference Centre? Door een online spaarsysteem spaart The Hague Conference Centre automatisch 0,5% van iedere boeking vanaf €5000 voor het planten van bomen. Bovendien bieden wij onze klanten de mogelijkheid om dit percentage te verdubbelen, wat een extra positieve  impact op het milieu mogelijk maakt. Neem voor meer informatie over dit initiatief gerust contact op met uw persoonlijke contactpersoon bij ons. Samen kunnen we een verschil maken voor onze planeet en toekomstige generaties.

BREEAM-NL Certificaat

Het gebouw New Babylon is in 2023 gecertificeerd door BREEAM NL. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en wordt gebruikt in meer dan 80 landen wereldwijd. BREEAM is de internationale certificeringsmethode voor een duurzaam
gebouwde omgeving en maakt de duurzaamheidsprestaties van gebouwen inzichtelijk. Dutch Green Building Council heeft de methode geschikt gemaakt voor Nederland. Vandaar BREEAM-NL.

Het certificaat biedt gedetailleerd inzicht in de duurzaamheidsprestaties van het New Babylon-gebouw, en niet slechts op het vlak van energie-efficiëntie, maar op alle facetten van duurzaamheid.

vergaderlocatie-den-haag-parkeerplek

Volgende doel
Green Key

Ons streven is om in 2024 het ‘Green Key’ keurmerk te behalen. Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. De Green Key normering is gekoppeld aan de Sustainable Development Goals 2015-2030 van de Verenigde Naties.

Lees hier meer over onze MVO doelstellingen

Nieuw energielabel

In november 2023 is er een nieuw energielabel aangevraagd voor het Center Offices-gedeelte van New Babylon. Dit label geeft aan hoe energiezuinig het gebouw is. Hierbij is gekeken naar de isolatie van het gebouw en de installaties voor verwarming, koeling, warm water, ventilatie, bevochtiging en verlichting. Hoe minder fossiele energie een gebouw gebruikt, hoe beter het energielabel. Wij mogen u mededelen dat Energielabel A++ is geregistreerd voor dit gedeelte.

conference-centre-den-haag